4 april 2016 - Reacties uitgeschakeld voor De Bij rijdt in Hoogeveen

De Bij rijdt in Hoogeveen

Hoogeveen heeft een nieuwe busdienst. Ter vervanging van de stadsbus rijden er nu drie nieuwe busjes rond op twee vaste routes. Ze brengen je naar locaties zoals ziekenhuis, ouderencentra, winkelcentra, gezondheidscentra en natuurlijk het station. De gemeente vroeg FIZZ om een passende huisstijl te ontwikkelen. En natuurlijk ging ik daar graag mee aan de slag.

IMG_1748

Met als inspiratie de oude DVM bussen die eerder in Hoogeveen rondreden en de bij die vroeger onmisbaar was voor de boekweitteelt, rijden de bussen nu rond in een frisse geel / witte kleurstelling en mag je de bus gewoon "de bij" noemen.

IMG_1745 IMG_1731 IMG_1743

25 december 2015 - Reacties uitgeschakeld voor Radio Zen 10 jaar in de lucht

Radio Zen 10 jaar in de lucht

Het begon ergens in 2003 toen een vriend van me een linkje doorstuurde. Als je echt verder wil in webdesign dan moet je hier eens naar kijken http://www.csszengarden.com en vergeet Flash en tabellen maar, schreef hij er bij …

De website was een oproep aan ontwerpers om aan de slag te gaan met Cascading Style Sheets ofwel CSS. Door alleen deze CSS aan te passen kon je het uiterlijk van de webpagina naar je hand zetten. De inzendingen tot nu toe zagen er goed uit dus ik was uitgedaagd om er mee aan de slag te gaan.

Na een paar dagen studie en wat aan vogelen had ik een goed idee voor mijn eigen bijdrage. Door gebruik te maken van een achtergrond die fixed op een vaste plaats blijft en de content er horizontaal overheen te schuiven kon ik een naald over een frequentie balk laten gaan Radio Zen was geboren.

CSSZENGARDEN_RADIO_ZEN_KLEIN_BOEKNa nog wat fine-tuning stuurde ik mijn bijdrage in, die kort daarna werd opgenomen in de selectie van inzendingen. http://www.csszengarden.com/058/ en later ook in het boek The Zen of CSS Design werd geplaatst.

Het was de eerste kennismaking met webstandaarden en termen als usability en accesability. En het vertrekpunt om me nog veel verder te verdiepen in functionele webdesign.